Fragt fra kun 39 kr. - Fri Fragt fra 599 kr.*

Strand Plakat i A4
Strand Plakat i A4

Strand Plakat i A4

På lager
49,00 kr.
Inkl. moms 1-3 hverdage.

Vores Strand plakat indeholder diverse dyr fra de danske strande. Med engelsk titel: “The Beach” – navne på dansk

Fåes også i A2

Varetilpasning

Glem ikke at gemme din brugerdefinering for at kunne tilføje til kurven
  • valgfri Maks. 250 tegn
  • valgfri Maks. 250 tegn
  • valgfri Maks. 250 tegn
  • valgfri Maks. 250 tegn
  • valgfri Maks. 250 tegn
  • valgfri Maks. 250 tegn

Kunder der købte denne vare, købte også

Strand Plakat fra Koustrup

Denne Strand Plakat er flot illustreret af Susanne Weitemeyer og navne er angivet på dansk & Latin.

Her er den fulde liste over de dyr og planter der fremgår på plakaten:

Sandmusling, Tangsnarre, Trepigget hundestejle, Østersømusling, Konksnegl, Strandsnegl, Albueskæl, Konksnegleæg, Almindelig topsnegl, Tøffelsnegl, Søstjerne, Almindelig knivmusling, Stor kammusling, Europæisk østers, Blåmusling med rurer, Langhals, Tanglus, Fjordreje, Hjertemusling, Almindelig tangloppe, Stor sømus-skal, Strandkrabbe, Eremitkrebs, Rokkeæg, Vandmand, Brødkrummesvamp, Posthornsorm, Sepiaskal, Blæretang, Blodrød ribbeblad, Søpindsvin, Hajæg, Sandorm, Ålegræs.

Se vores øvrige naturplakater

Om stranden

En strand i Danmark er ikke bare en strand. Selvom Danmark er så lille som det er, er der alligevel stor forskel på strandende rundt omkring i landet. På Vestkysten bærer stranden præg af massiv erosion fra vind og bølger der graver sig ind i landet og hiver sommerhuse med sig i dybet.

På Bornholm er strandene meget præget af grundfjellet som stikker op, hvilket gør dem meget klipperige.

Forskellige typer af strand kalder på forskellige typer liv. Det er dyrere at bo tæt på stranden. Udsigten og bademulighederne øger huspriserne i de områder. Nogle steder er meget trafikkerede af mennesker, mens andre steder er meget isolerede.

Stranden er et godt sted at kigge på fugle. Her har man flere naturtyper i ét sted. Klitterne hvor nogle fugle ruger æg og andre jager, oplandet, det lave vand og det dybe vand.

Vandmænd og brandmænd er en naturlig del af en tur til stranden fra slutningen af juli og hen til starten af september. Bader man i starten af juli bør der ikke være så mange gopler.

Tag et fiskenet med på stranden og se om i kan fange nogle krabber. I kan også fange dem ved at dykke med snorkel & net. Det er sjovt at tage dem op og studere dem. Nogle af krabberne mangler et ben, nogle en arm. Og så kan man lære at se forskel på hvilke der er hanner og hvilke der er hunner.

Læs mere om stranden her

Om stranden

Stranden rummer så meget mere, end hvad vi ser ved første øjekast.

De enorme vidder og afstande som i første omgang springer i øjet, når vi kaster et blik ud over Vesterhavet, Vadehavet, Kattegat, Skagerrak og selv de smallere bælter som for eksempel Storebælt og Lillebælt inspirerer alle til drømme og fantasier om jordomsejlinger og fremmede riger og fjerne lande med eksotiske dyr og skabninger.

Men faktisk er der en hel verden af spændende liv lige under vores fødder.

For på stranden, hvorfra vi ofte betragter havets uendelig og fjerne hvælving, kan vi uden det store besvær finde utroligt mange spændende dyr.

Og endda uden de store vanskeligheder, vi behøver som end blot at følge havets cyklus, tidevandet, for at opleve nogen af de ting som konstant bliver skyllet i land.

Opskyl er et fascinerende fænomen og fællesbetegnelsen for alle de både organiske, uorganiske, levende, døde, menneskelige, marine, akvatiske og terrestriske ting og livsformer som havet, især ved højvande og flod, kan finde på at skylde i land.

Nogle naturinteresserede (både biologer, marinebiologier og hobbybiologer) har endda specialiseret sig i at gennemrode opskyl, for at finde nye arter til deres artslister.

På denne strand plakat kan du se flotte illustrationer og lærer om nogle af de mest almindelige dyr, rester efter dyr, samt tang (som jo er alger), som du kan finde, hvis du tager familien med på opdagelsesrejse langs din lokale strand.

I Danmark er der heldigvis aldrig langt til den nærmeste strand, så der er ingen grund til ikke at komme afsted.

Og har i lyst til at forberede jer hjemmefra så kan i jo passende hænge en strand plakat op på væggen i villaen, parcelhuset eller sommerhuset.

Plakater med naturmotiv er en god måde at lære om nogen af de skabninger vi kan finde derude, og natur plakater for Danmark findes der heldigvis mange af.

Vi har masser af plakater

Selvom naturhandel.dk ikke kun er en plakat webshop, så har vi et stort udvalg, og vores strand plakat er en af de flotteste, synes vi selv.

På stranden kan du være heldig at finde både levende dyr som sandmusling, søstjerne, strandkrabbe, eremitkrebs, vandmand tanglus og fjordreje.

Nogen er måske lige skyllet i land og derfor stadig sprællevende, mens andre enten venter på at tidevandet vender tilbage og redder dem fra landjordens tørke, eller også gisper de allerede efter den sidste ilt.

Der er stor forskel på hvor længe disse dyr kan overleve på land, og derfor er der samtidig stor forskel på i hvilken stand man finder dem.

Ofte vil i også kunne finde huse og skaller fra almindelig topsnegl, tøffelsnegl, almindelig knivmusling, europæisk østers, blåmusling, hjertemusling og mange andre.

Et andet sjovt fund er rokkeæg og hajæg

Denne naturplakat fra Koustrup & Co fåes i størrelsen A2, som er 59,4 x 42 cm eller i A4, som er 29,7 x 21 cm

Vi foreslår at kombinere den med vores foldere om kyst og hav samt forstørrelsesglas og insektglas i forskellige størrelser, så i kan kigge nærmere på de levende fund fra jeres tur.

Størrelse
A4 (21.0x29.7cm)
4289543
9 Varer

Se også