Fragt fra kun 39 kr. - Fri Fragt fra 599 kr.*

https://www.naturhandel.dk/modules/iqithtmlandbanners/uploads/images/6170186c7f411.jpg
Blæksprutte plakat - 70x100cm

Blæksprutte plakat - 70x100cm

Ikke på lager
179,00 kr.
Inkl. moms
  • Flot blæksprutte plakat - 41 illustrationer af de vigtigste blækspruttearter.
  • Størrelser og navne er angivet (Navne på bl.a. dansk, engelsk, norsk, svensk)
  • 70×100

Se alle vores plakater med havets dyr og planter

Køb en ramme til din plakat - KLIK HER

Kunder der købte denne vare, købte også

Blæksprutte plakat 70 x 100 cm fra Scandposters.

Plakaten er illustreret af Susanne Weitemeyer og printet i Danmark. Blæksprutternes størrelse er angivet. Deres navne er angivet på Latin. Herudover på forskellige sprog - Det er ikke alle blæksprutter der har danske navne. Her er den fulde liste med engelske navne (Alternativt Latin)på blæksprutterne på plakaten: Deep-sea vampira squid, Opalescent inshore squid, Japanese squid, Veined squid, Patagonian squid, Schoolmaster gonate squid, Umbrella squid, Australian giant cuttlefish, Rossia Palpebrosa, North pacific bobtail, Common cuttlefish, Bigfin reef squid, Boreoatlantic gonate squid, Japanese spineless cuttlefish, Swordtip squid, Boreopacific gonate squid, Madokai gonate squid, Golden cuttlefish, Long-fin squid/ Boston squid, Boreal clubhook squid, European common squid, Giant squid, Octopus, Wellington flying squid, Emperor nautilus, Jumbo flying squid, Horned octopus, Short-finned squid/summer squid, common bobtail, White-spotted octopus, Neon flying squid, Blue-ringed octopus, Japanese flying squid, Sparkling enope squid, North Atlantic octopus, Antarctic flying squid, Dana octopus squid, Argentine short-fin squid, North Pacific giant octopus, European flying squid, Greater argonaut. Se vores øvrige naturplakater Med denne blæksprutte plakat får du 41 flotte illustrationer af de vigtigste blækspruttearter. Alle deres mål og vægt er angivet ligesom navnene også står på flere sprog, bl.a. dansk, engelsk, svensk og norsk. Susanne Weitemeyer er kunstneren bag illustrationerne. God til at give et overblik og en styrket interesse for nogle af verdens smukkeste 8-armede skabninger. Din Blæksprutte Plakat kommer på kraftigt og skinnende papir der er holdbart i lang tid.  Se vores øvrige naturplakater her

Mytiske dyr

Kæmpestore, bittesmå, betagende, ulækre, mytiske, mystiske, skræmmende, betagende, ottearmede, tiarmede.

Der kan påhæftes blæksprutten og dens liv i de syv verdenshave rigtig mange forskellige tillægsord, men fælles for næsten alle mennesker er det, at de har en eller anden holdning til disse utrolige mangearmede marine bløddyr.

Blæksprutter er fra naturens side rovdyr.

Med deres (i betragtning af at de trods alt er bløddyr) enorme intellekt og hurtigt reagerende, bevægelige og nærmest atletiske fangarme, kan de fange rigtig mange af havets andre mindre dyr som krebs og fisk. Under fangarmene er der en lang række yderst effektive sugekopper, som bruges til nemt at bevæge sig hen over sten og vegetation på bunden, samt til at holde fast i eventuelle byttedyr. Hvad mange mennesker ikke ved, er at en del blæksprutter faktisk er både dygtige og enormt hurtige svømmere, og derfor har de en klar fordel overfor mange byttedyr. Blæksprutten befinder sig derfor forholdsvist højt i fødekæden, men en del større dyr, har dog for længst indset at en stor blæksprutte kan være en god og næringsrig kilde til mad. Det gælder selvfølgelig for mennesket, som, især i Sydeuropæiske lande som Italien, Spanien og Grækenland, for længst har indset hvor delikat både ottearmet og tiarmet blæksprutte (octopus og squid på engelsk) kan være, såfremt det tilberedes rigtigt. Men også mange andre havdyr, fisk såvel som store havpattedyr, tager gerne for sig af blækspruttebuffeten, hvis de får muligheden. Der findes mange beretninger om tandhvaler, især kaskelothvalen, som på enorme dybder jager og lever af kæmpeblæksprutter, som kan blive mange meter lange. Se flere plakater med havets dyr og planter

Over 800 arter

Videnskaben er bekendt med over 800 arter af nulevende blæksprutter, og selvom mange af disse findes under varmere himmelstrøg, så findes blæksprutter faktisk i alle verdenshavene også i Skandinavien og Norden.

Ofte kan man på de danske strande finde små aflange vættelys, som er forsteninger af belemnitter blæksprutter, som har levet i kridttiden. Det siger noget om hvor længe blæksprutterne har sat deres præg på verdenshavene, og ud fra diverse fossiler anslås det, at der har eksisteret mindst 10.000 forskellige arter af blæksprutte. Så mange støder vi ikke på i dag, men det er stadig et spændende univers og med en flot blæksprutte plakat fra Naturhandel.dk kan du lære mere om i hvert fald 41 af de nulevende blæksprutter både de ottearmede og de tiarmede.

Denne blæksprutte plakat fra Scandposters kommer i størrelsen 70 x 100 cm, og illustrationerne er udarbejdet af den dygtige illustrator og naturtegner Susanne Weitemeyer, som har specialiseret sig i især fisk, bløddyr og planter.

På denne blæksprutte plakat kan du stifte bekendtskab med blandt andet schoolmaster gonate squid, common cuttlefish, emperor nautilus, white-spotted octopus, north pacific giant octopus, european flying squid, pacific bobtail og rigtig mange andre af havets mangearmede hyggeonkler.

Vi tør godt at sige, at det er den perfekte måde for både dig og dine børn at lære noget mere om de mange forskellige arter af blæksprutte.

Hæng en plakat op på væggen, så har du både noget smukt at kigge på, og en lærerig og spændende indgangsvinkel til bløddyrenes betagende verden.

Størrelse
70x100cm
Metallister og ophængsøje
UDEN
248643

Se også