Fragt fra kun 39 kr. - Fri Fragt fra 599 kr.*

Hval plakat - 70x100cm

Hval plakat - 70x100cm

Få på lager
179,00 kr.
Inkl. moms 1-3 hverdage.

"Flot kvalitet! Børnene er vildt med den" Nadya M.

  • Flot plakat med 33 af de mest almindelige hvaler i verden.
  • Størrelser og navne er angivet (Navne på bl.a. dansk, engelsk, norsk, svensk)
  • 70×100

Se alle vores plakater med havets dyr og planter

Kunder der købte denne vare, købte også

Med denne hval plakat får du 33 flotte illustrationer af hvaler og delfiner fra hele verden. Alle deres mål og vægt er angivet ligesom navnene også står på flere sprog, bl.a. dansk, engelsk, svensk og norsk. Lisbeth Olrik er kunstneren bag illustrationerne. God til at give et overblik og en styrket interesse for nogle af verdens største dyr. Det er nemt at se størrelsesforskelle og ligheder arterne imellem når man har dem alle sammen samlet ét sted. Din Hval Plakat kommer på kraftigt og skinnende papir der er holdbart i lang tid. Se vores øvrige naturplakater.

Køb din hvalplakat med eller uden metalstivere og ophængsøje.

Hos NaturHandel.dk kan du finde alt fra Fugle plakater til Insektsuger og fiskenet til børn. Tag børnene med ud i naturen og fang vilde dyr i vandhullet. Fang sommerfugle med vores sommerfuglenet og køb en sommerfugleplakat med de mest almindelige sommerfugle i norden. 

Du kan også tage under vandet med vores fiskeplakat, tag på svampetur med vores svampeplakat eller lade børnene gå på opdagelse og lære at kigge på fugle med vores kikkert til børn som er en god børnekikkert til at starte på.

Find en smuk fugleplakat i vores store udvalg af naturplakater.


Prøv desuden mit mega populære NaturBingo som har fået over 5000 downloads inden for de sidste par år.

Om hvalen

Lad os tage lidt info om dyregruppen til at starte med. Det er et pattedyr, dvs. de føder levende unger. Disse dier hos deres mor (Ja, de får mælk af moderen). De trækker vejret ved hjælp af lunger. Det er grunden til at de løbende skal op til vandoverfladen og trække ny luft. (De må da være irriterende). Formen på hvalen betyder at den svømmer utroligt langsomt i starten. Men når den kommer op i fart, så går det ret stærkt. De holder varmen ved hjælp af et stort lag fedt også kaldet spæk. I dyregruppen finder man også blåhvalen, som er det største dyr vi overhovedet har på vores planet. Den kan bliver op til 33 meter lang, hvilket man må sige er noget længere end en elefant. Der er noget storslået - Noget mytisk over disse dyr. Vi ved faktisk ret meget om dem efterhånden, men der forskes stadig en del.

Verdenshavene

Verdenshavene er en fantastisk og unik kilde til liv og biodiversitet i stort set alle former.

Fisk, fugle, gopler, skaldyr trives alle i eller omkring havet sammen med tusindvis af andre dyr blandt andet de store pattedyr. På landjorden er megafauna stort set udryddet, men havene tilbyder en enorm størrelse og kapacitet, som gør, at selv kæmpe store dyr kan leve hele og lange liv uden nogensinde at blive opdaget eller forstyrret. Amerikanske forskere mener for ganske nyligt at have opdaget en helt ny art af spækhuggere. Selvom der har været gisninger om dette i mange år, så er det altså først nu, at man har officielle billeder, der muligvis kan bekræfte dette store dyrs eksistens. Det siger meget om, hvor store verdenshavene er, og hvor lidt vi fortsat ved om dem.

Verdenshavene er under pres

Klimaforandringer, forurening og nedbrydning af koralrev, mangrover og andre vigtige levesteder gør livsvilkårene vanskelige for mange havdyr. Udgangspunktet for havenes overlevelse er, at vi må kende dem og deres indbyggere bedre. For at forstå vigtigheden af disse alsidige økosystemer bliver vi nødt til igen at lade os betage af og oplyse om det fantastiske liv, vi risikerer at miste. Hvalerne er et rigtig godt sted at starte, hvis du for eksempel ønsker at lære dine børn mere om marinbiologi og livet under overfladen. Det er ofte store og imponerende dyr, og så er det dyr, som man med lidt held kan møde både i internationale og danske farvande, når de kommer op for at trække vejret eller søge føde. I Danmark får de desværre oftest opmærksomhed, når de kommer for tæt på land. For eksempel finhvalen som for få år siden standede i Vejle Fjord eller den store gruppe af kaskelothvaler som tidligere i dette årtusinde måtte lade livet på strandende ved bland andet Fanø. Men de levende hvaler viser sig nu også med jævne mellemrum, og for eksempel kan forskellige arter af delfin observeres i dansk farvand, ligesom marsvinet, som er en af de mindste tandhvaler, ofte kan ses i grupper på over 100 individer. Er du fascineret af havets dyr? Tag et kig på vores Haj plakat. Vi har også foldere om kyst og hav du kan tage med til stranden. Se alle vores naturplakater

Et fantastisk syn

som kun gør fisketuren eller vandreturen langs kysten mere fantastisk. Også spækhuggere er inden for de seneste år blevet spottet ved Danmarks nordligste spids Skagen. Med en smuk hval plakat fra naturhandel.dk lærer du nemt de mest karakteristiske kendetegn hos 33 af verdens mest almindelige hvaler. Lige fra mytiske kæmper som blåhval, finhval og stillehavskaper (alle bardehvaler) til mindre tandhvaler som kaskelot, næbhval, narhval, hvidhval og mange andre.

Det er en betagende verden, når først man får øjnene op for den, men det kræver lidt træning.

Ofte ser man kun et glimt af hvalen, når den aflægger overfladen et sjældent visit. Med en hval plakat i stuen er du forberedt. Hvalernes navne og størrelse står på flere sprog, blandt andet dansk, engelsk, norsk og svensk Plakaten måler 70x100 cm.

Ønsker du blot et smukt motiv til boligen, er denne hval plakat også oplagt.

Designet er simpelt, hvalerne smukt illustrerede, og så findes der vel næppe et mere imponerende motiv end det af naturens egne skabninger? Læs mere om hvaler her

Størrelse
70x100cm
Metallister og ophængsøje
UDEN
24764235
2 Varer

Se også