Fragt fra kun 39 kr. - Fri Fragt fra 599 kr.*

Rovfugleplakat - 70x100cm
Rovfugleplakat - 70x100cm

Rovfugleplakat - 70x100cm

På lager
179,00 kr.
Inkl. moms 1-3 hverdage.

De er fascinerende, synes du ikke? Vores rovfugle ER fascinerende - Og de er i fremgang i antal, efter i årtier at have været jaget af mennesket. Køb din rovfugleplakat og hæng den op et sted i boligen hvor den får opmærksomhed. Gerne så du kan komme tæt på den, læse om fuglene og se detaljerne.

  • 70 x 100 cm 
  • Dansk produceret
  • Ramme kan tilkøbes herunder.

Varetilpasning

Glem ikke at gemme din brugerdefinering for at kunne tilføje til kurven
 • valgfri Maks. 250 tegn
 • valgfri Maks. 250 tegn
 • valgfri Maks. 250 tegn
 • valgfri Maks. 250 tegn
 • valgfri Maks. 250 tegn
 • valgfri Maks. 250 tegn

Kunder der købte denne vare, købte også

Rovfugleplakat med rovfugle & ugler 70 x 100 cm

Fuglene er illustreret af Carl Christian Tofte og printet i Danmark. Udover Latin er de navngivet på 12 andre sprog, bl.a. Dansk, Tysk, Engelsk, Svensk etc.

Denne rovfugleplakat indeholder de fleste af de rovfugle og ugler vi har mulighed for at finde på vores breddegrader.

Der er fine illustrationer af dem, både hvor de sidder og når de flyver i luften hvor de bedste kendetegn er afbilledet.

Se alle fugleplakater her Se vores øvrige naturplakater Her er de rovfugle du kan opleve på denne plakat: Amerikansk tårnfalk, Natugle, Perleugle, Høgeugle, Rødhalet våge, Rød glente, Pallas' havørn, Havørn, Vandrefalk, Lærkefalk, Spurvehøj, Tårnfalk, Hvidhovedet havørn, Skovhornugle, Dværgfalk, Amerikansk spurvehøj, Fiskeørn, Kongeørn, Spurveugle, Laplandsugle, Fjeldvåge, Stor skrigeørn, Hornugle, Lammegrib, Kejserørn, Musvåge, Slørugle, Sneugle, Duehøj, Mosehornugle, Blå kærhøg, Rørhøg, Jagtfalk, Steller's havørn, Amerikansk stor hornugle

Nogle ugler er så skarpe i hørelsen at de kan høre en mus der kravler 1 meter under sneen.

Du finder bl.a. forskellige slags våger, høge, falke, ørne og et væld af ugler.

Hvad er kendetegnet ved en Rovfugl?

Forårstræk

Her er Skagen og Rørvig/hundested/Gilleleje (Nordsjælland) de mest kendte træksteder. Trækket hen over Skagen vil være et par uger senere, da det ligger længere nordligt. Vindretningen spiller en stor rolle, hvor vind fra syd giver bedst træk.

De fleste rovfugle trækker omkring April måned. Musvågen har den længste periode hvor den kan ses trække fra marts til maj, rød glente trækker som regel tidligere end de andre og hvepsevåge trækker senere i maj-juni.

I tvivl om nogen fugle? Her kan du se rovfuglebilleder fra de fleste rovfugle vi har i Danmark.

Efterårstræk

Her har fuglene som regel en anden rute, igen har vinden en stor indflydelse. Hvis der er vind fra øst kan de komme over Stigsnæs og Fyn/langeland. Ved vestlige vinde trækker de fra Sveriges sydlige spids over Stevns og Lolland / Falster.

Musvåge, Fjeldvåge, Spurvehøg og Rød Glente er dem der kan trække sidst, nogle helt hen til november, hvor Lærkefalk, Rørhøg, Fiskeørn mfl. trækker først allerede i begyndelsen af august.

Hvis du synes at fugle, specielt rovfugle er fascinerende (Jeg forstår dig godt), så er en rovfugleplakat måske det helt rigtige til dig, for på den måde kan du holde øje med hvad du mangler at se.

Vi sælger også andre plakater i samme størrelser som denne: Vores naturplakater passer perfekt til værelset.

De største fugle

Rovfuglene er de største, mest frygtindgydende, de smukkeste og mest fascinerende dyr i fugleriget.

Det er også i mange tilfælde de mest karakteristiske. Du er sjældent i tvivl, når først du har spottet en rovfugl på en hegnspæl langs motorvejen, eller svævende langsomt og majestætisk i cirkler over mark eller eng. De fleste rovfugle behøver ikke at skjule sig, da de ingen eller få naturlige fjender har. Det skyldes, ud over størrelsen og de knivskarpe klør, rovfuglens fantastiske syn. Øjnene er på mange rovfugle usædvanligt store i forhold til resten af hovedet, og det gør den i stand til at se selv den mindste bevægelse på lang afstand. En uforsigtig due der spiser korn, en rotte eller en muldvarp, der har bevæget sig op til overfladen. Alle skal de holde sig i agt for rovfuglens falkeblik. Også hørelsen spiller ind. Blandt andet uglen er kendt for sin utrolige hørelse, og det siges, at den kan høre en mus op til en meter under sneen. Det ene øjeblik ergonomisk og roligt svævende over marken, det næste styrtdykkende med flere hundrede km. i timen imod byttet på jorden. Det er ikke nemt at være byttedyr, når vandrefalken, duehøgen, musvågen eller en af de andre går på jagt.

Hvilken rovfugl har du set?

Men hvad er det nu lige for en rovfugl, du har set?

Trods rovfuglenes tydelige karakteristika kan det være svært for det utrænede øje at vurdere, om der var tale om en høg, en falk, en glente en ørn eller en af de andre underarter af accipitriformes og falconiformes. Det kræver mange timers træning at genkende rovfuglene, når du ser dem i naturen, men med en rovfugleplakat på væggen i hjemmet er du godt rustet til at artsbestemme dine observationer. På vores rovfugleplakat er der illustrationer af hele 35 forskellige rovfugle. Nogen af dem er almindelige på vores breddegrader, mens andre kun er sjældne gæster i dansk luftrum. Udover at være både smuk og dekorativ så kan du ved hjælp af denne plakat lære nogen af de vigtigste karakteristika hos alle disse fugle. Blandt disse fugle er rød glente, fiskeørn, kongeørn, lærkefalk, dværgfalk, hornugle og rigtig mange andre. Således har du allerede forudgående kendskab til rovfuglenes verden, når du næste gang spotter en af luftrummets konger, enten med det blotte øje eller måske med en kikkert eller en børnekikkert fra vores sortiment.

Ornitologernes hede drøm

Rovfuglene er til ornitologernes store begejstring i fremgang i disse år.

Efter mange års tilbagegang er kurven for mange af rovfuglene endelig vendt, og det betyder, at du har bedre mulighed for at spotte dem i naturen end nogensinde før. De store rovfugleoplevelser er ikke længere begrænset til ørnereservatet, ofte kræver det blot, at du bevæger dig et stenkast uden for byen. I Danmark har vi for eksempel mere end 200 par af ynglende røde glenter. Det er et markant højere tal end tidligere. Og så er det en af de rovfugle, som mange mener er den allersmukkeste. Også de største af fuglene går frem i antal. Det gælder både havørn, som trives i alle de nordiske lande, samt fiskeørn og kongeørn. Er du mere til de små fugle? Så prøv at kigge på vores Havens Fugle Plakat eller vores kystfugle plakat

Størrelse
70x100cm
2731
11 Varer

Se også