Fragt fra kun 39 kr. - Fri Fragt fra 599 kr.*

https://www.naturhandel.dk/modules/iqithtmlandbanners/uploads/images/6170186c7f411.jpg

ANNONCE

Skal du nå en tur på havet, mens sommeren endnu er over os? De varme dage fortsætter lidt endnu, og muligheden for en tur på vandet skal udnyttes. En sejltur kan give mange glæder for store og små, men for at opnå en god og sikker udflugt må forberedelserne være i orden.

Indledning

Inden du begiver dig ud på havet, bør du have styr på båden og det grej der følger med. Herunder kan nævnes lange liste med ting som kompas, anker og radarreflektor. Ligesom med så mange andre ting i livet, er den vigtigste ting at have for øje, at sikkerheden skal er i orden.

Uden mad og drikke dur helten ikke

Der ligger en stor sandhed i det gamle ordsprog. Trænger sulten og tørsten sig på, kan det være svært at agere som en fornuftig og velovervejet person. Proviant er derfor noget, der altid skal være styr på under en sejltur.

Som en del af forberedelserne er det vigtigt at planlægge turen. Er ruten planlagt har man nogenlunde styr på hvor lang tid turen kommer til at vare, og altså også hvor meget mad der skal medbringes. Skulle man dog blive fanget i et uvejr eller andre uheldige omstændigheder, som forhindrer én i at komme i havn til beregnet tid, kan det være godt at have medbragt noget ekstra proviant.

Sikkerhed på havet

Er du den lykkelige ejer af et skib, er det måske nu, du skal planlægge nogle af årets sidste sejlture i det lune vejr. Selvom sejlturen for det meste forløber uden dramatiske begivenheder, kan man komme ud for ulykker på havet. Hvis uheldet skulle være ude, er det vigtigt at bådens sikkerhedsudstyr er i orden.

Det er et lovkrav, at der er redningsveste nok til hele besætningen på båden. Vestene skal passe i størrelsen til de personer, som skal bære dem, og skal desuden være indstillet efter brystmål.

Efterhånden som efteråret kommer over os og temperaturerne så småt begynder at dale, er det vigtigt at have ekstra øje for sikkerhedsudstyret. Redningsveste sørger for at holde en person flydende og over vande, men er vandet iskoldt kan det være belejligt at investere i mere seriøst sikkerhedsudstyr.

Nedkøling er ikke sådan at spøge med, og skulle det ske, at skibet kommer i voldsomt vejr og alle må springe i det kolde hav, kan en redningsflåde være forskel på liv eller død. Den for mange oversete redningsflåde kan fås i mange størrelser, og kan på den måde tilpasses lige præcis din båd og besætning.

Forberedelserne må starte tidligt

At være bådejer er ikke en billig affære. Der er mange ting der skal erhverves, og grejet skal konstant holdes opdateret. Ligesom de fleste andre begivenheder i tilværelsen er sejlture desværre ikke gratis. For mange starter de økonomiske forberedelser derfor lang tid i forvejen. Har dette ikke været en mulighed for dig, eller har andre begivenheder forhindret muligheden for opsparing, kan det være nødvendigt at tage et lån. Skal det gå hurtigt, kan man også finde flere forskellige udbydere, hvor du får svar med det samme.