Fragt fra kun 39 kr. - Fri Fragt fra 599 kr.*

https://www.naturhandel.dk/modules/iqithtmlandbanners/uploads/images/6170186c7f411.jpg

ANNONCE - Tip til en aktiv weekendtur i det fri

Har I lyst til at prøve en anden form for ferie, hvorfor så ikke udforske naturen over en weekend – eller endnu længere tid? Der findes et væld af muligheder for at få smukke og sjove stunder i naturen – også i dit nærområde. Og du behøver skam ikke være en erfaren spejder for at kunne få glæde af friheden, roen og nærværet, som en tur med overnatning i naturen giver.

Vi bringer her en stribe praktiske tips og inspiration til en vaskeægte vildnis-tur for 5 år og opefter.

Overnatning i naturen

Først og fremmest er det godt at planlægge sin tur ud fra, hvordan og hvor I vil overnatte. I Danmark må du faktisk overnatte i alle offentlige skove og på offentlige strande, så er sommernatten lun og soveposen varm, kan I sove frit under stjerner og i lejrbålets skær. Dog må du ikke opsætte telt, oversejl eller bivuak alle steder! Læs derfor mere om reglerne på Naturstyrelsens hjemmeside, hvor du også kan finde kort over shelters og lejrpladser, hvor der er adgang til vand, wc og lignende.

Eventyr til havs

Vi har så meget kyststrækning i Danmark, at hver eneste af de 5,8 mio. danske borgere i princippet kunne have 1,4 kilometer kyst helt for sig selv! Der er dog ikke særlig mange, der benytter sig af vores smukke kyster og rolige farvande, og det kan du få stor glæde af.

Hvis I køber eller lejer en jolle, kano, kajak eller lignende, kan I sejle på langt de fleste kyststrækninger uden større erfaring eller muskler i ærmerne, hvis man tager ud i det rigtige vejr til sejlads.

Det er en helt særlig følelse af drive lydløst over vandet, se de smukke træer hælde sig ud over kysten og at se solens glitren i overfladen. Investér også i et fisketegn til 130-185 kroner og tag fiskestang og net med – så har I en god fælles mission om at skaffe lækker aftensmad til bålet senere! Husk altid redningsvest til alle i familien – her finder du alt i redningsveste og bådudstyr, så I er godt klædt på til turen til havs.

Tips til at gøre rygsækken og transporten lettere

Det er skønt at være i naturen og der er noget dybt tilfredsstillende ved at sove i det fri, at lave mad over bålets gløder og det at være sammen i familien uden forstyrrelser fra iPad eller Facebook. Der er dog en hage ved længere ture – større oppakning! Soveposer og underlag, eventuelt telt og trangia, mad og ikke mindst vand vejer alt sammen godt til. Det kan hurtigt gøre turen mindre afslappende end man havde håbet.

Grundlæggende bør den maksimale vægt i en rygsæk være en sjettedel af din kropsvægt, og for børn og spinkle voksne er en ottendedel optimalt. Tænk derfor ekstra grundigt over, hvad I egentlig behøver og prioritér det vigtigste.

Men, hvis I elsker telttur og gerne vil have det nye store Trangia-sæt med samt en masse tunge fødevarer, så er der et godt trick her. Tag cyklen med på tur og tag grejet med i mindre, aflåsbare aluminiumskufferter, som kan være i på cykelanhængeren. Således kan I låse kufferterne fast til cyklen med en solid kædelås, ligesom cyklen selvfølgelig skal låses fast, så den ikke kan flyttes. Stil cyklerne et skjult sted og i nærheden af, hvor I tænker at overnatte om aftenen.

Så kan I nyde en dagstur masser af vandring, eventyr og udforskning – og en let rygsæk!