Fragt fra kun 39 kr. - Fri Fragt fra 599 kr.*

https://www.naturhandel.dk/modules/iqithtmlandbanners/uploads/images/6170186c7f411.jpg

ANNONCE

I vinterhalvåret bruger vi ikke naturen i ligeså høj grad, som vi gør i sommerhalvåret. Dette er en skam, da naturen fungerer som en effektiv og lettilgængelig terapi mod et roligt og stressfrit sind. Vi vil i denne artikel give dig vores bud på, hvordan og hvorfor du skal bruge naturen, selv i vinterhalvåret.

Naturen beroliger krop og sind

Du mærker det, når du går langs strandkanten, i den fredfyldte skov eller en gåtur rundt om den lokale sø. Naturen har en beroligende effekt på vores krop og sind. Og dette er ikke kun en genfortalt myte. Det er bevist af forskningen. Nervesystemet falder mere til ro, når vi befinder os i naturen, i modsætning til hvis vi befandt os i en by. I naturen kan vores hjerne få lov til at koble af og slippe anstrengelserne fra alle de informationer den skal bearbejde.

Naturen øger din effektivitet

Den anden årsag til at det er vigtigt at komme ud i naturen i vinterhalvåret er, at det øger vores effektivitet betydeligt. Hvis vi sidder fast med en opgave enten fagligt eller socialt, som vi ikke kan finde kreativiteten til at komme videre med, hjælper det næsten altid at gå udenfor og mærke naturens brise. Det vil give dig fornyet energi til at se opgaven med helt andre øjne. Naturen har derfor en genial virkning mod en øget effektivitet.

Modvirker sygdomme

Forskere har også bevist, at der findes en sammenhæng imellem psykisk helbred og din bopæl. Forskere fandt frem til, at folk der boede tættere på grønne områder, havde en bedre psyke og oplevede en større psykisk ligevægt. Personer der lider af sygdomme som depression, angst, migræne, sukkersyge og astma er betydelig lavere i de grønne områder end i byområderne.

Dette betyder ikke, at du skal flytte til en grøn bopæl, men det betyder, at det godt kan betale sig at bruge naturen markant mere i hverdagen.

Positivitet til hjernen

Hvis du gennemgår en periode, som giver dig negative vibrationerne eller hvis du generelt føler dig nedtrykt, er naturen den bedste terapi. Når du bevæger dig ud i naturen, vil der blive sendt positive stoffer til din hjerne, som vil udløse et glædesstof. Du kan derfor øge din glæde og dit humør, kun ved at bevæge dig udenfor. Naturen er den letteste og mest effektive tilgang til let terapi, og derfor skal du ikke være den foruden om vinteren.

Dog skal du opsøge en uddannet terapeut, hvis du oplever store udsving i dit humør.

Forhåbentlig gav denne artikel dig nogle gode grunde til, at du også skal bruge naturen til at forny dine kræfter og din energi i vintermånederne. Hvis du stadig føler dig træt og udmattet, selvom du bruger naturen meget, kan det være fordi, du mangler D-vitamin, som du får fra solen. I dette tilfælde kan det være en god ide at tage D-vitamin som kosttilskud i stedet, da solen ikke er så synlig i vintermånederne.