Fragt fra kun 39 kr. - Fri Fragt fra 599 kr.*

https://www.naturhandel.dk/modules/iqithtmlandbanners/uploads/images/6170186c7f411.jpg

ANNONCE

Hamp er normalt noget, som mange mennesker ser ret så skævt til. Det skyldes primært plantens konnotation til euforiserende stoffer som hash og pot. Og der er desværre også en ret så stor industri, som udnytter den robuste plante til denne form for negative formål.

Desværre har det betydet, at mange ikke er opmærksomme på hvor mange gode ting, man kan bruge hamp til. Hamp er nemlig en meget diversificeret plante, og den kan benyttes til alt fra madlavning, medicin, tøj og smykker. Hampindustrien er langsomt begyndt at blomstre op, men den kæmper stadig mod mange fordomme som et resultat af plantens problematiske historie.

Brug hamp i din mad

En ting som mange ikke er klar over er, at hamp faktisk er et ganske sundt og lækkert produkt. Der er ikke særlig mange som tør, men faktisk kan man med fordel bruge hampfrø i forbindelse med for eksempel bagning.

Et produkt bestående af hampefrø indeholder selvfølgelig ikke de stoffer, som skaber den euforiserende effekt. Dette er en generel regel for alle de produkter, som nævnes i denne artikel. Formålet med at bruge for eksempel frøene er dermed ikke at blive påvirket, men derimod at hjælpe kroppen til at blive sundere.

Bæredygtigt tøj med hamp

En meget ukendt men super smart anvendelse af hamp finder man desuden i asiatiske lande som blandt andet Vietnam. Her vokser hampplanterne frit i særligt den nordlige del, og det har de lokale udnyttet. Her høster de nemlig hampen og omdanner den til tøj.

Det tøj som er lavet på hamp er yderst slidstærkt og behageligt at have på. Processen med at omdanne planten til brugbare tråde er omstændelig men bæredygtig. Alt tøjet farves desuden med naturlige materialer, og de lokale har derfor knækket koden til at bruge en af de mest fantastiske planter til at skabe kvalitetstøj.

Hamp til medicin

Denne kategori er der nok flere, som har hørt om. De meget omtalte og meget debatterede CBD-olier og den medicinske cannabis er et brandvarmt emne både internationalt og nationalt. Her kæmper medicinske fagfolk og andre skeptikere mod brugere, som sværger til produkternes effekt.

Ideen med medicinsk brug af disse produkter er ikke at blive skæv eller glemme problemerne i en rus. Det er derimod en anerkendelse af de godtgørende effekter, som denne form for medicin uomtvisteligt har. Mange brugere og virksomheder, som f.eks. Nordic Oil, advokerer her for, at vi i stedet for at være bange for produkterne skal udnytte deres potentialer.

Lille plante, mange potentialer

Man kan sagtens gå så vidt som til at kalde hamp-planten for naturens vidundermiddel. Hvor mange andre planter i naturen kan lige siges at have så mange forskellige godtgørende effekter? Ikke særlig mange, og derfor er det bare om at komme i gang med at benytte sig af mulighederne.

Der findes rigtig mange hjemmesider, hvor man kan købe forskellige produkter af hamp. Her er produkterne skabt af eksperter, så man kan være sikker på, at de ikke indeholder stoffer som ikke er gavnlige for ens krop.